Referenties

 

''Maar het meest dankbaar ben ik dat mijn lijf minder pijn doet, dat mijn nachtrust is verbeterd en dat ik energie heb om aan iets te beginnen.''

16 september 2017

 

“Ga maar meer bewegen” zei de huisarts tegen me toen ik bij hem was vanwege een te hoog cholesterolgehalte. Maar ja, hoe pak je dat aan als je niet meer gewend bent aan sporten? Ik was nog aan het herstellen van een enkelblessure en schouderblessure. Allerlei klachten in mijn handen speelden op. Het laatste wat ik wilde is het verkeerd aanpakken. Gewoon een nachtje doorslapen zonder pijn had ik al tijden niet meer meegemaakt. Na een tip kwam ik vol twijfels aan bij Ronald.

In het eerste gesprek luisterde hij en daarna bekeek hij tijdens een eerste training wat er nodig was. En eigenlijk is dat wat hij alle trainingen daarna ook gedaan heeft. Goed luisteren, kijken en inschatten wat er nodig is. Vriendelijk coachend, ondersteunend en altijd alert. Bijsturend waar nodig, complimenteus als het kan. Langzamerhand, na vele gesprekken tijdens de trainingen, kwam bij mij het besef dat je goed moet zorgen voor je lijf.

Mijn cholesterol is inmiddels onder het gewenste niveau. Dus dat doel is bereikt. De fitheid vanwege het gewichtsverlies en de betere conditie is heerlijk. En dat trainen blijk ik eigenlijk heel leuk te vinden. Maar het meest dankbaar ben ik dat mijn lijf minder pijn doet, dat mijn nachtrust is verbeterd en dat ik energie heb om aan iets te beginnen.

Connie

 

...na 3 maanden was er al 25 kilo af!

25 januari 2016

 

Ik, Rob Gerlag, ondernemer 67 jaar, woog 160 kg. De dokter zei je bent een gezonde dikke man en ik kreeg overal maar pillen voor. Toen ik viel met mijn fiets en ik door mijn vrouw en 3 tieners weer op de been geholpen moest worden, was de maat vol. Ik kon t niet uit eigen kracht.

Bij t sportcentrum van Hotel de Valk Eindhoven raakte ik in gesprek met Ronald Daems  van Danai Sport. Hij is personaltrainer bij t sportcentrum  en ik gaf aan af te willen vallen en beter te kunnen bewegen. We zijn in februari gestart en na 3 maanden was er al 25 kilo af  puur vet met sporten en de aanpassing van de voeding.

Met t advies van Ronald ben ik doorgegaan met de trainingen samen met Ronald en t resultaat is te gek in 11 maanden tijd, ja je leest t goed 47 kg afgevallen, van de 160 kg naar 113 kg. Mijn streefgewicht is 100 kg.

Met heel veel dank aan Ronald van Danaisport.nl

Rob Gerlag

 

 

Niet langer twijfelen, maar gewoon doen

20 januari 2016

 

De afgelopen jaren (nu 34 jaar) heb ik verschillende methodes geprobeerd om wat extra gewicht kwijt te raken, van uiteenlopende diëten tot hardlopen, fitness, zwemmen etc. Met veel moeite soms ook wel wat resultaat gehaald, maar altijd van tijdelijke aard. In september 2015 na mijn vakantie was ik het echt beu. Mijn klachten namen toe: weinig energie, geen conditie, slechte huid, pijn aan mijn nek, rug en knieën. Na lang twijfelen toch Ronald een e-mail gestuurd en uiteindelijk een kennismakingsgesprek gehad. Tijdens dit gesprek hebben we niet alleen mijn persoonlijke doelen besproken maar ook de mogelijkheden, mijn privé situatie, eetpatroon, wijze van sporten en het financiële plaatje. Een heel prettig gesprek zonder dat ik mij ergens tot verplicht voelde.

Begin oktober 2015 zijn we gestart. De eerste weken hebben we 1 op 1 buiten gesport. Ronald gebruikt de aanwezige middelen in de buitenomgeving, hij coacht, legt uit, motiveert en staat altijd klaar met een flesje spa blauw. En ja de eerste weken zijn zwaar, maar de vooruitgang die je maakt in een korte tijd motiveert enorm. Ronald laat jou je eigen grenzen opzoeken en gaat dan nog een stapje verder. Altijd verantwoord en met aandacht voor de reactie van het lichaam.

Tijdens het sporten hebben we veel gesproken over voedsel en eetpatronen. Ronald heeft een persoonlijk voedingsprotocol opgesteld wat ik de eerste paar weken strak heb gevolgd. Dankzij Ronald heb ik enorm veel geleerd over voedsel. Ik ben anders gaan eten, niet minder lekker of kleinere porties maar gezonder en verantwoord. Dit is me enorm goed bevallen en ik geniet nu echt meer van mijn eten en besteed hier ook meer aandacht aan.

Nu zitten we in december 2015 en ben ik van 104,5 kg naar 93,4 kg gegaan. Ik voel me fit en vol energie en ben nu zo gemotiveerd dat ik zelf verder wil gaan. De eerste stap moet je zelf zetten en daarna kan Ronald je echt verder helpen. Naast alle expertise die Ronald in huis heeft is het bovenal gewoon een enorme fijne en bijzondere vent met wie het fijn sporten en praten is.

Ronald enorm bedankt.

Paul

 

 

 

In 4 maanden tijd 15 jaar ‘jonger’!

23 februari 2015

 

Al vaak had ik (man, 36 jaar) me voorgenomen iets aan mijn conditie en fysieke gesteldheid te doen. Ik voelde me vaak vermoeid, sliep onrustig en had met mijn 1.83m een veel te hoog gewicht van 92 kg. Telkens bleef het echter bij een voornemen en volgde er geen concrete actie, totdat ik deze zomer een signaal van mijn lijf kreeg. Ik had ineens een hele hoop fysieke klachten; pijn in diverse ledematen gecombineerd met voortdurende griep/verkoudheidsverschijnselen. Na analyse bleek ik op verschillende plaatsen in mijn lijf ontstekingen te hebben. Een zware antibiotica kuur volgde.

Het roer moest om; maar waar begin je dan? Ik had goede resultaten gehoord van een vriendin die had getraind bij Danaï Sport. Op basis daarvan had ik begin augustus een intake bij Ronald. Mijn metabolische leeftijd werd toen gemeten op 51 jaar; dat is best wel schrikken. De 25 sessies die ik vervolgens met Ronald overeenkwam berustten op twee belangrijke afspraken. Ten eerste het aanpassen van mijn voedingspatroon onder het motto ‘Je moet je lichaam niet vullen, maar voeden!’. Daarnaast gingen we mijn lichaam stap voor stap weer in de goede fysieke toestand brengen. Vooral de no-nonsense insteek daarvan sprak me erg aan; het komt niet zomaar aanwaaien daar moet gewoon hard voor worden gewerkt!

Tijdens onze sessies kwamen beide facetten steeds terug in onze gesprekken. Wat ik daarbij vooral als zeer positief heb ervaren, is dat er echt naar je ervaringen geluisterd wordt. Op lichamelijke signalen van mijn lichaam werd ingespeeld door een aanpassing van de oefeningen, maar ook t.a.v. mijn voedingspatroon werden telkens nieuwe tips gegeven op basis van mijn eigen input.

Begin december had ik de laatste sessie; inmiddels 10 kg vet minder en met een gemeten metabolische leeftijd van 36 jaar! In 4 maanden tijd dus 15 jaar ‘jonger’! Belangrijker nog dan deze cijfers; ik voel me veel fitter en door andere voeding is mijn lichaam veel rustiger en slaap ik bijvoorbeeld veel beter. Daarnaast heb ik ervaren dat een goed voedingpatroon net zo gemakkelijk vol te houden is als een slecht voedingspatroon; alleen de overgang van slecht naar goed is lastig en daarbij is de geboden ondersteuning erg fijn. Het grootste winstpunt is de ervaring dat een goede conditie en fysieke gesteldheid maakbaar is; het is geen hogere wiskunde, maar met de juiste kennis en hulpmiddelen 100% zelf te realiseren!

 

 

 

''...sporten met Ronald en Mark geeft me het gevoel dat ik oneindig veel mogelijkheden heb..."

30 augustus 2014

 

Ik stelde mijn discipline wat betreft sporten al bijna 1 ½ jaar op de proef. Met als resultaat een stugge vastberadenheid maar dat was fysiek niet zichtbaar…..Mijn buurvrouw en ik zagen Ronald zo nu en dan voorbijkomen in de sportschool waar wij ons in het zweet werkten, in de veronderstelling dat we onze oefeningen goed deden. Totdat Ronald mij met een kleine aanwijzing liet voelen hoe dat apparaat écht gebruikt moest worden en ik warempel mijn lichaam voelde werken! Naar aanleiding hiervan ben ik samen met mijn buurvrouw een eerste gesprek aangegaan met Ronald, wat kon hij ons bieden? Hij leek meer te geloven in mijn capaciteiten dan ik zelf deed. Dat intrigeerde me.

Ik besloot mezelf deze investering cadeau te doen na een leven waarin ik overtuigd was geraakt van het feit dat ik gedoemd was tot: corpulentie, robuust, stevig gebouwd, zware botten, erfelijk belast, noem het zoals je het wilt. Ik had overgewicht in de categorie ‘obese’, een te hoog vetpercentage, te lage spiermassa, te hoog visceraal vetniveau, een metabolische leeftijd van 55 terwijl ik 39 was! Ik zat in een periode waarin ik mijn eetgedrag onderzocht, vooral de redenen waarom ik vaak teveel at of niet de juiste keuzes maakte. Of gewoon geen keuzes maakte en alles at. Ik wilde veranderen, ik wilde mijn eetgewoonten resoluut aanpakken maar wilde geen ‘dieet’. Daar is mijn inziens nog nooit een mens blijvend van afgevallen. Ik was op zoek naar een leefstijl die bij me paste, die een nieuwe gewoonte zou worden. Iets moeten ‘volhouden’ betekent dat het moeite kost want het woord ‘volhouden’ is een werkwoord in de meest letterlijke zin van dat woord.

Ik kreeg een voedingsadvies van Ronald dat me achteraf gezien op mijn lijf bleek geschreven. Mijn lichaam hunkert minder dan voorheen naar zoet en vet. Omdat nieuwe gewoonten aanleren tijd kost ben ik daar de juiste balans nog in aan het zoeken. Dat vergt oefening, soms gruwelijk de mist in gaan, verkennen en experimenteren tot het een nieuwe leefstijl wordt die bij mij past.

Hetgeen niet verzadigend werkt maar naar méér smaakt…..blijkt sporten te zijn!!! Nooit verwacht dat ik dat ooit hardop zou zeggen, laat staan zwart op wit zou zetten. Het doet iets met mijn lichaam maar ook met mijn geest. Ik voel me energieker, ik voel mijn lichaam als een onderdeel van mijzelf. Terwijl ik mijn lichaam voorheen kon zien als een onaantrekkelijk aanhangsel. Sporten legt een verbinding tussen lichaam en geest, sporten met Ronald en Mark geeft me het gevoel dat ik oneindig veel mogelijkheden heb. De grenzen die ik eerder heb ervaren zijn verdwenen en maken plaats voor nieuwsgierigheid naar wat ik nog meer in me heb. De verandering waar ik op hoopte is geen verandering meer. Het is een terug gaan naar de oorsprong van wie ik bedoeld ben te zijn. Niet stevig, niet robuust of erfelijk belast maar sterk, gezond en energiek!

Mijn zogenaamde ‘eerste helft’ zit erop, dat wil zeggen dat ik na 18 sessies een aardig endje op weg ben. Vet verdwijnt en maakt plaats voor spiermassa en nog belangrijker, voor een dosis vertrouwen in mijn eigen kunnen. Laat die tweede helft maar komen! Wordt vervolgd……

 

Jolande

 

 

 

Levenslang of langer leven?

10 februari 2014 

 

Ik worstel al sinds mijn 25 met mijn gewicht en ben nu 59. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het gedaan. Ik ben dus, zogezegd, een expert in het volgen van diëten en het afvallen. Bij ieder dieet wat ik heb gevolgd heb ik het doel gehaald. Mijn probleem was dus niet een gebrek aan discipline.  Sporten deed ik altijd al drie keer per week. Ook in dat opzicht was mijn probleem dus niet een gebrek aan discipline.Wat was dan wel het probleem?  Tja, zodra ik mijn doel had bereikt verviel ik weer in mijn oude eet- en leefpatroon. Ik dacht het allemaal wel onder controle te hebben, ik had immers bewezen dat ik kon afvallen? Maar na iedere lijnperiode kwam ik weer even vrolijk aan, ook daar bleek ik dus een expert in te zijn.

In juni 2013 had ik het punt bereikt waarop ik zeker wist dat ik het drastischer aan moest pakken. Ik realiseerde me dat ik het niet alleen kon, daarvoor had ik het te ver laten komen. Ik wist ook dat dit een definitief keerpunt zou worden. Dat het niet meer ging om een dieet maar dat ik mijn levensstijl ingrijpend zou moeten wijzigen.

Ik maakte ik een afspraak met Ronald Daems. Ronald wist mij in 1 ½ uur te overtuigen dat mijn gewicht een bedreiging voor mijn gezondheid vormde. Hij gaf ook aan dat het een langdurig traject zou worden. Ik zou me moeten overgeven aan een heel strak systeem van verantwoorde voeding en sporten onder zijn begeleiding. We spraken 64 sessies af, 3x per week en we planden er al meteen 50 in.  Bij de meting na die 50 sessies was ik 28 kilo afgevallen. 

Ik heb mijn eet- en leefgewoonten drastisch aangepast. Heb alle adviezen van Ronald opgevolgd en niet een keer gezondigd. Hij leerde me hoe ik veel beter naar mijn eigen lichaam kan luisteren.

Ik eet nu inmiddels zeven maanden verantwoord en gezond. Dacht dat ik het heel moeilijk zou vinden om geen brood, pasta of rijst te eten of alcohol te drinken. Maar niets bleek minder waar. Ik heb er werkelijk geen enkele moeite mee gehad. Mijn smaak, maar ook mijn behoeftes, blijken zich te hebben aangepast.  

Ik ben natuurlijk super trots op wat ik heb bereikt. Zonder Ronald was het me ook echt niet gelukt. Ik ben ervan overtuigd dat ik nooit meer zo wil worden als ik was. Die overtuiging maakt dat ik zeer bewust omga met mijn eet- en leefpatroon.  Ik maak keuzes en daar draait het allemaal om.

Gelukkig heb ik nog een aantal sessies met Ronald over. Hij helpt me af en toe nog bij het maken van die keuzes zodat ik erop leer te vertrouwen dat ik het alleen kan. Want een ding is zeker, je moet het niet alleen zelf willen maar vooral ook zelf doen!

Ronald is een professional die ik aan eenieder zou willen aanbevelen. Hij is in staat om je op een zeer prettige manier te motiveren en te enthousiasmeren. Hij heeft mij met strakke hand geleid, ik had het nodig.

Heb ik levenslang? Nee, en ik hoop langer te leven!

 

 

 

15 Kilo afvallen voor mijn vakantie naar Italië

6 oktober 2013

 

Na lang twijfelen en een mail van mijn vrouw eind mei 2013 ben ik terecht gekomen bij Danai Sport, Ronald. Ronald en ik hebben een intakegesprek gehad waarin ik naar boven liet komen wat mijn uitdagingen waren:
 
Ik was te zwaar geworden (130 Kilo)
Adem in houden tijdens strikken van veters
Snel moe
Snel buiten adem
...
 
U kent ze ongetwijfeld allemaal wel deze kwalen. Mijn doel was om 15 kilo af te vallen met als uitdaging een vakantie in Italië.  Ronald wist mij te vertellen dat hij niet zo een grote uitdaging zag maar dat ik mij moest houden aan de strikte regels die hij mij voorschreef: 15 weken geen koolhydraten, regelmatig eten, veel verse vis en vlees, en natuurlijk alle soorten groenten.
 
We zijn begonnen met onze training in juni en net voor mijn vakantie in julie was ik 18 kilo kwijt!
 
Ronald heeft ervoor gezorgd dat ik weer bewust met eten omga en de liefde voor het sporten weer heb gevonden. Dit zou mij niet gelukt zijn zonder de professionaliteit en de grote kennis van Ronald.
 
Op dit moment, 6 oktober 2013, weeg ik nog 105 kilo en ik wil nog een paar kilootjes kwijt.
 
Ik kan iedereen die met het zelfde probleem worstelt als ik de methode en de trainingen van Ronald aanbevelen.
 
Gezonde groetjes,
Tom

 

 

 

Een cadeautje!

augustus 2013

 

Na een jaar bij Essink gezwoegd te hebben op de Miloncirkel bleef mijn hartslag hoog en kreeg ik het niet voor elkaar om een paar kilo af te vallen op de juiste plekken. Toen ik na een training met een vriendin een kopje thee zat te drinken kwam Ronald voorbij en hij had een geweldig verhaal over een trainingsprogramma van 8 sessies waarbij hij samen met mij zou werken aan mijn conditie en ik 4 kilo af zou kunnen vallen. Dit klonk helemaal geweldig! Na even nagedacht te hebben heb ik besloten om de samenwerking met Ronald aan te gaan, ik had tenslotte niets te verliezen.
 
Acht keer heb ik gevarieerd getraind, zowel binnen als buiten. Tijdens de training kreeg ik voedingsadviezen en wist Ronald me enorm te motiveren. Normaal gesproken vond ik het altijd heerlijk om een frietje te eten met de kinderen, maar het stond me zelfs tegen gedurende deze periode! Na iedere training voelde het alsof ik een cadeautje gekregen had, pure verwennerij! Op deze manier had ik sporten nog niet eerder ervaren!
 
Ik was erg trots op mijn behaalde resultaat, vier kilo lichter en een duidelijk verbeterde conditie. Ik ben nu weer zelf aan het sporten, maar ik moet zeggen dat ik Ronald mis tijdens de trainingen. Ik ben van plan om weer een paar sessies af te gaan spreken en ik raad iedereen aan om het zelf ook uit te gaan proberen!
 
Ester

 

 

 

Testimonial

maart 2013

 

Gedurende vier maanden heb ik met Ronald Daems gewerkt aan het verbeteren van mijn conditie, kracht en gewichtsvermindering.. Door de persoonlijke en professionele begeleiding van Ronald heb ik nu weer plezier in sporten en ken ik mijn mogelijkheden veel beter. Daarnaast zijn de adviezen over voeding van grote toegevoegde waarde geweest bij het bereiken van een beter gewicht en vooral gezonder lichaam. Ik kan wel zeggen dat ik mezelf weer opnieuw ontdekt heb op het gebied van sport, beweging en voeding. Gedurende de vier maanden heb ik steeds met plezier deelgenomen aan de persoonlijke trainingen. Ronald is een betrouwbare partner met veel oog voor mijn persoonlijke situatie. De contacten verliepen altijd op een plezierige wijze waarbij Ronald een goede stimulator was van het steeds verleggen ven mijn grenzen.Ik wil Ronald dan ook van harte bedanken voor zijn inzet, betrokkenheid en professionaliteit. Het resultaat is vele malen meer dan ik vooraf had verwacht!!
 
Leonie Schijven

 

 

 

Het beste wat ik ook heb kunnen doen!

december 2012

 

Graag deel ik mijn ervaring hier over de geweldige persoonlijke begeleiding en training die ik mocht ervaren met Ronald. Ik sportte al 5 maanden bij Essink zo'n 2-3x per week, cardio afgewisseld met fitness. Maar bij een meting bleek mijn vetpercentage nog steeds hoog te zijn. Dit werkte heel demotiverend. Ronald stelde voor om 8 keer met mij op pad te gaan. Dit is het beste wat ik ooit heb kunnen doen! 2x per week gingen we trainen, vaak buiten, en ik heb geleerd wat mijn lijf nu aan prikkels nodig heeft. Daarnaast hebben de voedingsadviezen ertoe geleid dat ik me nog nooit in mijn leven zo fit heb gevoeld; nooit meer last van (suiker) pieken en dalen! In 4 weken tijd is mijn metabolische leeftijd van 43 naar 36 jaar gegaan (ik ben 49 jaar), ben ik 3 kg gewicht kwijt, heb ik bijna 3 kg toename van spiermassa en mijn vetpercentage is 3.5% gedaald. Dankzij Ronald heb ik nu geleerd om het uiterste uit mezelf te halen en ik moet zeggen dat ik sporten nu ook pas echt leuk vind. Nogmaals Ronald, hartstikke bedankt voor jouw integere en professionele begeleiding, de fijne gesprekken en niet te vergeten jouw geloof in mij!
 
Groetjes Annemarie

 

 

 

Een bijzonder prettige samenwerking

september 2012

 

Mijn ervaring met Ronald Daems, Personal Trainer. De samenwerking met Ronald is van het begin af aan bijzonder prettig verlopen. Ronald heeft de  prettige gave om een luisterend oor te combineren met een advies op maat, op basis van een ruime ervaring met verschillende trainingsmethoden. Dankzij de professionele hulp van Ronald ben ik niet alleen de geplande kilo's afgevallen, maar heb ik ook meer plezier gekregen -en behouden- in zowel kracht- als conditietraining. Voor een ieder die op een prettige, persoonlijke manier aan zijn of haar fysieke gezondheid wil werken, kan ik de samenwerking met Ronald dan ook van harte aanbevelen.
 
Het is altijd al een doel van mij geweest om een actief en gezond leven te leiden. Helaas lijkt me grootste wens er alleen altijd bij in te schieten en ruimte te maken voor andere zaken. Het blijft frappant dat hetgeen wat je het meest wilt en zo simpel lijkt, toch erg moeilijk te bereiken is. Mijn tijd met u gaf me de steun die ik nodig had om toch die stappen in de juiste richting te maken. Het was niet alleen de juiste manier sporten of de juiste tips, maar voornamelijk het begrip dat voor mij zo speciaal was. Helaas mocht onze tijd maar van korte duur zijn, maar dat maakt het er niet minder op. Ik heb ontzettend veel goede tips meegekregen die van pas zullen komen, zodra ik het sporten weer ga oppakken.
 
“In deze tijd is het niet makkelijk een bedrijf te vinden waarin je je vertrouwen kan leggen. DANAÏ SPORT is mij door een vriend aangeraden en nu begrijp ik waarom. De kwaliteit van de service die mij werd aangeboden is boven niveau. Ga vooral zo door!”
 
Met vriendelijke groet,
Björn

 

 
 
Hoe mijn metabolische leeftijd in 8 maanden tijd veranderde van 49 naar 33 jaar!

oktober 2013

 

Mijn naam is Monique van de Burgt en ik ben 48 jaar. Ik wil jullie graag vertellen hoe ik met de professionele hulp van personal trainer Ronald Daems in 8 maanden tijd TOP fit en slank ben geworden en mijn metabolische leeftijd is veranderd van 49 naar 33 jaar!
 
Na een leuk en informatief intake gesprek met Ronald bij sportschool Essink, waarbij ik mijn doelen kenbaar had gemaakt zijn we direct aan de slag gegaan! Hoewel ik altijd al gezond leefde en regelmatig naar de sportschool ging, was het me op eigen houtje nog nooit gelukt om het vet op buik en heupen kwijt te raken en daarbij had ik mede dankzij mijn lengte van 1.87 veel rug en nekklachten.
 
OK! Zei Ronald, om te beginnen gaan we buiten eerst veel zuurstof opdoen d.m.v. joggen …….joggen? dacht ik…..nou dat is niks voor mij……maar we begonnen gelukkig heel rustig aan…..tussendoor veel rekken en strekken en voorzichtig opdrukken…..langzamerhand begon ik het steeds leuker te vinden en vond het ook  heerlijk om in de buitenlucht te zijn!
 
Na een tijdje merkte ik al dat mijn rug en nekklachten minder werden en dat ik me steeds fitter ging voelen, en door Ronalds voedingsadviezen had ik mijn hele eetpatroon omgegooid waardoor ik langzamerhand ook op de GOEDE plekken vet begon te verliezen!
 
Jeeminee, wat was dit leuk! Ik werd zo enthousiast dat ik me opgaf voor de City Run van 6 km. in Eindhoven! Ja toen gingen we nog zwaarder trainen met behulp van een vest met gewichten aan!
 
Op 9 oktober was het dan zover! En deed ik mee aan mijn allereerste hardloopwedstrijd!
 
Ik vond het supergaaf en was uiterst tevreden met mijn gelopen tijd van 38 minuten!
 
Mede door de afwisselende krachttrainingen binnen en buiten begon mijn hele figuur te veranderen en als eindresultaat was een verlies van 6 kg. vetmassa en een spiertoename van 5 kg. verre boven mijn verwachtingen!
 
Ik heb de persoonlijke en professionele manier van werken van Ronald als zeer prettig ervaren en kan het IEDEREEN die daadwerkelijk VERANDERINGEN en RESULTATEN wil behalen van harte aanbevelen!
 
DANKJEWEL RONALD VOOR DE PERFECTE BEGELEIDING!
 
Met vriendelijke groet,
 
Monique van de Burgt